Entorn natural de Castellar de n’Hug

Fonts del Llobregat

Un dels símbols de Castellar de n’Hug. El riu Llobregat neix a uns 1295 metres d’altitud.

Des de la part baixa del poble, al costat de l’aparcament, surt un camí curt i ben senyalitzat que ens conduirà fins a les Fonts del Llobregat, on veurem brollar l’aigua entre la roca calcària i la vegetació, sota els cingles del poble.

Parc natural del Cadí-Moixeró

Des de l’any 1983, la Generalitat de Catalunya va declarar parc natural les serres del Cadí i de Moixeró. Aquesta zona protegida, compren altituds d’entre 900 metres a les valls i 2.648 metres del cim del Vulturó. És per tant un parc natural d’alta muntanya.

Al Parc natural del Cadí-Moixeró trobarem una gran quantitat d’ocells, mamífers, rèptils i amfibis, això sense deixar de banda la vegetació exuberant.

Santuari de Montgrony

El santuari o capella de Santa Maria de Montgrony, es troba ubicat en un cingle de la Serra de Sant Pere, a uns 1370 metres d’altitud.

Les escales per pujar a la capella comencen a l’hostaleria de Montgrony. A mitja cinglera trobem capella de Santa Maria de Montgrony, i just a sobre d’aquest cingle, seguint les escales, trobem l’església de Sant Pere de Montgrony.

Puigllançada

El Puigllançada és una muntanya 2.409 metres d’altitud. Just al seu cim podem trobar un vèrtex geodèsic.

A la cara nord del Puigllançada es troben les pistes d’esquí de La Molina, concretament Torrent Negre.

El Puigllançada és, segons l’Institut Cartogràfic de Catalunya, un dels cims emblemàtics de Catalunya.